Anul acesta, Ziua Internațională a Educației este sărbătorită pentru a treia oară în municipiul Chișinău. Totodată, Chișinău este inclus și în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață.

La nivel mondial, în 2022, Ziua Internațională a Educației este sărbătorită pentru a patra oară. Anul acesta evenimentul se desfășoară sub genericul „Schimbarea Cursului, Transformarea Educației”.

Educația este una dintre cele mai importante valori pentru o societate care aspiră spre un viitor luminos, spre înțelepciune și înțelegere reciprocă. La noi acasă, avem creatori de educație care au devenit, în timp, părticele de familie pentru fiecare copil din Republica Moldova.

Ei sunt – oamenii cu sufletul cât marea și cu inima plină de căldură și bunătate. Oamenii care sculptează personalități și caractere, care modelează educația fiecăruia dintre noi, cu multă pasiune, migală, responsabilitate și profesionalism.

Ziua Internațională a Educației, este încă un prilej, în care de la mic la mare, le putem spune mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional. Mulțumim tuturor dascălilor care oferă dăruire, pasiune și depun atât de mult efort pentru a îndruma și a educa tinerele generații.

Vă transmitem un sincer ,,La mulți ani!” cu dragoste și căldură necondiționată. Dumneavoastră ați oferit și continuați să oferiți cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare.

Stimați dascăli, vă dorim multă sănătate, liniște sufletească și spor în activitatea Dumneavoastră. Fie ca visurile Dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii enorme pe care ați depus-o, o bună parte din visurile noastre au reușit să devină realitate.

Datorită vouă, iubiți educatori, învățători, profesori și directori, comunitatea noastră și societatea în ansamblul ei nu ar putea exista. Sunteți motoarele vii care creșteți tinerele generații, le educați și le pregătiți pentru viața matură.

Să fiți sănătoși și împliniți alături de cei dragi vouă.