Vacanțele reprezintă o oportunitate minunată pentru a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi. Cu toate acestea, călătoriile cu copiii pot fi provocatoare, dar cu un plan bine pus la punct și respectarea unor reguli simple, veți avea parte de aventuri extraordinare în timpul vacanței de vară.

Stimați părinți, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vine cu sfaturi utile pentru o călătorie în siguranță alături de copiii dumneavoastră:

  • Asigurați-vă că copiii sunt mereu sub supravegherea unui adult responsabil. Fiți atenți la activitățile lor și asigurați-vă că se află într-un mediu sigur.
  • Evitați expunerea prelungită la soare a copiilor, în special în intervalul orar cel mai intens (între orele 10:00 și 16:00). Asigurați-vă că poartă haine adecvate și pălării pentru a se proteja de razele ultraviolete.
  • Copiii se deshidratează mai ușor decât adulții, așa că faceți tot posibilul ca aceștia să aibă mereu acces la apă potabilă și încurajați-i să se hidrateze regulat.
  • Când mergeți în vacanță optați pentru activități adecvate destinate copiilor, care să se potrivească vârstei și capacităților lor. Asigurați-vă că există locuri de joacă sigure sau facilități recreative potrivite pentru ei în destinația la care mergeți.
  • Dacă veți petrece timp în apropierea apei învățați-i pe copii regulile de bază privind siguranța în apă. Încurajați-i să poarte vestă de salvare sau alte dispozitive de plutire adecvate în timpul activităților acvatice.
  • Asigurați-vă că copiii beneficiază de suficientă odihnă și somn de calitate. Planificați activități care le permit să se relaxeze și să se reîncarce în timpul vacanței.
  • O vacanță poate fi o oportunitate minunată pentru copii de a explora și de a învăța lucruri noi. Încurajați-i să descopere natura, cultura și istoria destinației și oferiți-le activități educaționale adecvate vârstei lor.
  • Încurajați copiii să adopte o alimentație echilibrată și sănătoasă, să consume fructe, legume și alimente nutritive în timpul vacanței. Evitați pe cât de mult posibil consumul de alimente nesănătoase și de băuturi îndulcite.

Folosiți vacanța de vară și călătoriile împreună cu copiii dumneavoastră ca pe o oportunitate de a petrece timp de calitate împreună cu aceștia. Planificați activități distractive și relaxante care să-i implice pe toți și să întărească legăturile familiale.

DGETS vă dorește o vară frumoasă în continuare în care să aveți parte de experiențe minunate și memorabile pentru întreaga familie!