Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că, începând de astăzi, 01 decembrie 2021, se va implementa MENIUL – MODEL unic de către toate instituțiile de educație timpurie din orașul Chișinău.
Menționăm, că MENIUL – MODEL este întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) în cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP. Aprobat de către șeful adjunct DGETS, Andrei PAVALOI și coordonat de șef CSP, Eudochia TCACI.
Reamintim că Meniul – Model a fost elaborat în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 MS nr. 910 din 02.10.2020.
De asemenea, în scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, DGETS a elaborat un Chestionarul cu privire la organizarea alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie din Chișinău, prin intermediul căruia a invitat toți părinții să se expună pe marginea MENIUL – MODEL .
În context, DGETS aduce sincere mulțumiri societății civile pentru implicarea activă în vederea stabilirii unui meniu alimentar sănătos și corect pentru copiii din cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău.
Fișier atașat ……https://cutt.ly/iYqz0wz