Administrația creșei-grădiniță nr.16 a semnat ACORDUL DE PARTENERIAT în domeniul educației cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala din Republica Moldova, care are ca obiectiv de bază educarea relațiilor umane, precum și sensibilizarea prin acțiuni de recunoștință și caritate.                   

 Deasemenea, valorificarea potenţialului creativ al copiilor şi al cadrelor didactice, care  doresc să transmită copiilor valorile prieteniei, ale omeniei, generozității şi să le dezvolte capacităţile de comunicare cu cei din jurul lor.

Astfel,  cadrele didactice, părinții și copii din creșa-grădiniță nr.16 vor confecționa decorațiuni de Crăciun realizate  și inspirate din natură, utilizându-se, în mare parte, materiale biodegradabile: plante, conifere, lemn, ornamente naturale etc.

În acest context, lucrările realizate  vor fi exponate în galeria  surprizelor „Să vină povestea … Magie la CONAC” expoziție   consacrată sărbătorilor de iarnă, ce  vine din bucuria de a dărui,  de a mulțumi celor din jur într-un mod cât mai frumos și inspirat.